Kuchyně
Jak správně vařit rýži?
Kuchyně , 26. 08. 2020
Rýže patří mezi nejzdravější přílohy, jelikož se jedná o obilovinu. Na výběr je několik druhů, a proto dnes rozlišujeme na 20 druhů rýží. V obchodech jich známe sice méně, ale to neznamená, že by se jinde…
Kardamon koření: Jak ho používat?
Kuchyně , 1. 04. 2020
Pro přípravu chutného a zároveň zdravého jídla je třeba experimentovat. Kardamon je koření, které je nejenom zdravé, ale také skvělé chuti a aromatu. Nejčastěji jeho využití můžeme nalézt v indické kuchyni, která je pro svoji chuť…
V jakých potravinách je draslík?
Kuchyně , 13. 01. 2020
Už od mala všude slýcháváme, jak máme jíst hodně ovoce a zeleniny. Bohužel se tímto heslem řídí jen malé procento populace, vzhledem k obsahu potravin v západní kuchyni. Ta je totiž na rozdíl od jiných kultur…
Jak vypadá moderní kuchyně a na co si dát pozor?
Kuchyně , 17. 12. 2019
Moderní kuchyně, kde to je a kolik to stojí? V dnešní době není jeden moderní styl, jedna moderní barva, která by výrazně dominovala nad ostatními. Dnes se každý zákazník může rozhodnout podle svého vkusu. Ale kdo…
Lněné semínko, jak ho konzumovat
Kuchyně , 11. 10. 2019
Také patříte mezi nadšence, které pohltil zdravý životní styl? Každou chvíli se na internetu nebo v různých fitness magazínech dočteme, co nového se objevilo na trhu a co musíme okamžitě zařadit do našeho jídelníčku, abychom překypovali…
Domácí housky jako od pekaře
Kuchyně , 9. 05. 2019
Podlehli jste trendu domácího pečiva, nebo jste jen zapomněli koupit čerstvé housky? Představte si domácí křupavé houstičky, které jsou tak jemné, že se rozplývají na jazyku a chutnají jako z té nejlepší pekárny. Přinášíme vám jedinečný…
Jak se dělá karamel
Kuchyně , 6. 05. 2019
Karamel je velice dobrá pochutina, která chutná jen tak, třeba v podobě karamelového bonbonu. Rozpuštěný karamel se zase používá jako poleva pro několik chutných dezertů. Karamel je prostě něco, bez čehož se většina cukrářů a pekařů…
Jak připravit hovězí pupek
Kuchyně , 28. 04. 2019
Ano, nemýlíte se. Pod názvem pupek se skutečně skrývá ona břišní část zvířete. Avšak kuchaři i kulinářští nadšenci raději volí termín flank. Tento název nezní tak hrozivě, je mezinárodní a samozřejmě i modernější. Výhodou této části…
Jak vykostit kuře na roládu
Kuchyně , 26. 04. 2019
Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších surovin, ze kterých Češi vaří. Většina z nás se vykosťování vyhýbá, a proto se v tolika domácnostech smaží raději řízky nebo pečou kuřecí stehýnka, které není nutné nijak řezat nebo…
Bábovka jako od babičky
Kuchyně , 22. 04. 2019
Každá země má svou kuchyni. Když se zamyslíme nad Česko republikou a měli bychom vyjmenovat typická česká jídla, určitě to bude svíčková nebo knedlo vepřo zelo. Avšak co takový tradiční český dezert, něco, co by se…