Kuchyně

Domácí housky jako od pekaře

Kuchyně , 9. 05. 2019

Domácí housky jako od pekaře

Podlehli jste trendu domácího pečiva, nebo jste jen zapomněli koupit čerstvé housky? Představte si domácí křupavé houstičky, které jsou tak jemné, že se rozplývají na jazyku a chutnají jako z té nejlepší pekárny. Přinášíme vám jedinečný…

Jak se dělá karamel

Kuchyně , 6. 05. 2019

Jak se dělá karamel

Karamel je velice dobrá pochutina, která chutná jen tak, třeba v podobě karamelového bonbonu. Rozpuštěný karamel se zase používá jako poleva pro několik chutných dezertů. Karamel je prostě něco, bez čehož se většina cukrářů a pekařů…

Jak připravit hovězí pupek

Kuchyně , 28. 04. 2019

Jak připravit hovězí pupek

Ano, nemýlíte se. Pod názvem pupek se skutečně skrývá ona břišní část zvířete. Avšak kuchaři i kulinářští nadšenci raději volí termín flank. Tento název nezní tak hrozivě, je mezinárodní a samozřejmě i modernější. Výhodou této části…

Jak vykostit kuře na roládu

Kuchyně , 26. 04. 2019

Jak vykostit kuře na roládu

Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších surovin, ze kterých Češi vaří. Většina z nás se vykosťování vyhýbá, a proto se v tolika domácnostech smaží raději řízky nebo pečou kuřecí stehýnka, které není nutné nijak řezat nebo…

Bábovka jako od babičky

Kuchyně , 22. 04. 2019

Bábovka jako od babičky

Každá země má svou kuchyni. Když se zamyslíme nad Česko republikou a měli bychom vyjmenovat typická česká jídla, určitě to bude svíčková nebo knedlo vepřo zelo. Avšak co takový tradiční český dezert, něco, co by se…

Jak naložit maso na uzení

Kuchyně , 21. 04. 2019

Jak naložit maso na uzení

Mysleli jste, že uzení je složitá věda? Přesvědčíme vás, že domácí uzení masa není nijak složitá věc. Postačí dodržet pár základních pravidel a úspěch je zaručen. Smyslná vůně linoucí se z udírny a skvělá chuť ještě…

Jak naložit maso na svíčkovou

Kuchyně , 20. 04. 2019

Jak naložit maso na svíčkovou

Svíčková patří beze sporu mezi naše národní kulinářské poklady a v naší zemi není snad nikdo, kdo by ji neochutnal. Avšak každá hospodyňka připravuje toto tradiční české jídlo po svém. Existuje celá řada postupů. Některé jsou…

Domácí rohlíky jako od pekaře

Kuchyně , 18. 04. 2019

Domácí rohlíky jako od pekaře

Přemýšlíte při nákupu, zda je vámi kupované pečivo ze zmrazeného polotovaru? Nemáte rádi supermarkety, jelikož zde ztratíte veškerou imunitu? Ano, je totiž možné, že procházející člověk na rohlíky může nedopatřením prsknout, osoba se snaží najít nejlepší…

Třezalkový olej - Jak vyrobit doma?

Kuchyně , 16. 04. 2019

Třezalkový olej - Jak vyrobit doma?

Třezalka, krásná zdravá bylina se žlutými květy, která je stále častěji využívána v současné medicíně. Své uplatnění nachází nejen při potížích s pokožkou, ale je také výborným pomocníkem zejména v boji s psychickými problémy. Prozradíme vám…

Olejová bábovka jako od babičky

Kuchyně , 14. 04. 2019

Olejová bábovka jako od babičky

Bábovka je sladká a dobrá a recept na ni zná snad každá hospodyňka. V současné době je ale receptů několik, že je pouze otázkou času, než zjistíte ten pro vás nejlepší. Chtěli byste se vrátit do…