Krupicové noky jako příloha

Kuchyně

Přidal ivana33, dne 30. 03. 2019 ,  0x

Krupicové noky jako příloha

Omrzely vás už klasické přílohy k jídlu, jakými jsou knedlíky, brambory, těstoviny či hranolky? Máte chuť vyzkoušet něco nového, ale chcete, aby to bylo chutné a osvědčené. Pak vám doporučujeme domácí krupicové noky, které jsou lehkou nadýchanou přílohou vhodnou ke guláši, omáčkám i různě upraveným masovým pokrmům. Výtečně se hodí do polévky, ale lze je podávat i s tvarohem a ovocem jako sladký pokrm.

Kde se bere krupice

Krupice je obilný výrobek, který vznikne procesem mletí obilí. Krupice se přidává do různých pokrmů, jako jsou bramborové knedlíky, halušky či lívance. Nejznámějším pokrmem z krupice je výtečná krupicová kaše s máslem, cukrem a kakaem, kterou milují snad všechny děti.

Nejlepší krupicové noky jako příloha



Připravili jsme si pro vás ten nejlepší recept na noky vyrobené z krupice, které jsou tak nadýchané a jemné, že se téměř rozplývají v ústech.

Počet porcí: podle našeho receptu připravíte noky jako přílohu pro 4 osoby.

Doba přípravy: nočky nejsou nijak pracné a zaberou minimum času, počítejte, že vám postačí pouhých 30 minut.

Ingredience:

  • 500 ml mléka
  • 250 g krupice
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • Špetka soli

Postup přípravy:

  1. Mléko vlijte do hrnce, přidejte máslo a zahřejte.
  2. Ještě než se mléko začne vařit, stáhněte teplotu a přidejte sůl.
  3. Pomalu přisypávejte krupici za stálého míchání, dokud se nevytvoří hustá kompaktní kaše. Při správné konzistenci by se měla kaše odlepovat od vařečky i ode dna.
  4. Do mírně vychladlé kaše zapracujte obě rozšlehaná vejce.
  5. Mezi tím si dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu.
  6. Pomocí lžíce tvarujte noky do požadované velikosti a obalte je v krupici.
  7. Vhoďte do vařící vody a vařte přibližně 4-5 minut. Noky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
  8. Velkým cedníkem noky vyberte z vody, nechte okapat a vložte do mísy. Omastěte máslem, aby se neslepily.

Jak podávat krupicové noky

Noky podáváme na různé způsoby. Jsou výtečné jako příloha k dušeným masům, houbové omáčce či guláši.

Noky s míchanými vejci



Vynikající pochoutku a rychlou večeři získáte, pokud krupicové noky smícháte se smaženými vejci, do kterých můžete přidat na drobno nakrájenou cibulku, šunku či slaninu. Záleží jen na vaší chuti a fantazii.

Noky na sladký způsob

Pokud patříte k milovníkům sladkých pokrmů, rozhodně vyzkoušejte naši sladkou variantu. Noky posypte mačkanými jahodami, malinami či borůvkami, pocukrujte a polijte přepuštěným máslem.

Krupicové nočky do polévky

Krupicové nočky jsou vynikající také v polévce, použít můžete i ty popsané výše, nebo vyrobit podobné, podle následujícího receptu. Připravte si:

  • 2 vejce
  • 4-5 lžic másla
  • Špetku soli
  • Krupici

Postup:

Vejce rozšlehejte vidličkou v hlubší misce, přidejte rozpuštěné máslo a sůl. Za stálého prošlehávání přisypávejte krupici, dokud nevznikne husté těsto. Takové, aby z něho šly vykrajovat lžičkou pevné nočky, které vhodíte do hotové polévky a povaříte 4-5 minut.

Další článek


Komentáře:

Pro přidání komentářů je potřeba se přihlásit .

Nenacházejí se zatím žádné relace v databázi.